Dyslextiskt Kebabstuk

Sveket

Jag hade en ytterst suddige dröm, någon gång runt jul. En dröm om att inga ridskolehästar skulle behöva stå uppbundna i spiltor. En dröm om att glada ryttare kunde betrakta sina vänner med glädje i hjärtat över att deras hästkompis behandlades som andra hästar och fick en egen box. En dröm om att inga ridskolehästar skulle framleva under dispans från Jordbruksverket med Ridsportsförbundets medverkan.

En dröm om att ridskolehästar inte skulle behöva stå tillbaka av ekonomiska skäl utan att politiker tog sitt ansvar för att hästarna kunde leva efter humana normer.
Jag såg ett tåg av mödrar, döttrar och far/ mormödrar dra genom stan. Mormödrar som förälskade sig i en ponny i spilta. Ponnien uppfostrade henne till en självständig och kaxig kvinna som själv bjud sin dotter på hästens upplevelse, så förs hästens livskraft vidare mellan generationer. Nu tågar dom som hästrättsaktivister fram genom kommunerna och kräver att ridskolehästar skall ha lika stor respekt som grissuggor.
Det är en skandal som drar genom Sverige. Under utpressning från kommuner, tvingas ridskolor acceptera hästspiltor för annars blir det ingen ridning av för tjejerna, mödrarna , far och mormödrar. Å andra sidan kan man ju undra vilka politiker skulle säga rent ut att det blir inga pengar till avspiltefieringen och jordbruksverket får stänga ridskolor. Nej i stället fixar de någon utredning om hästhållning och ridsporten i kommunen. Det är vad man gör i Malmö . Utredningen blir klar till November 2010 och under tiden har inga politiker någon uppfattning. I andra frågor så har en mängd politiker olika uppfattningar om olika saker trots att det är massa utredningar på gång men i Malmö kan dom inte ha en ide om något men upplåta fastigheter med icke godkända hästhållning. Det kan man.

Författare: 

mokologi

Läran om hästeriet och upplevelser med hästar