Dyslextiskt Kebabstuk

Vilken sommar - 2004.

Vad skall man säga om den förutom att den är typisk svensk. Vilket uttryck "typisk svensk sommar", skall vara ruskigt glada över att den inte är typiskt spansk sommar. Dessa landsförrädare som har tillbringat sommaren med att gnälla över att det har varit typiskt svenskt väder. Har varit och kommer att vara ett av de större miljöhoten som vi har att brottas med. Det går ju inte att källsortera bort dem.
Var ligger hotet i ?

Gick i fjällen i somras. På sträckan Sylarna - Blåhammaren, för dom som inte vet så befinner vi oss på kalfjället, möte vi en äldre van fjällvandrare. Han hade gått i cirka två timmar från Blåhammaren och det hade varit duggregn som ibland avlöstes av lättare skurar.
"Hej, hur är läget", frågade jag denna äldre fjällvandrare med en sliten utrustning.
" Typisk svensk sommar, regn i två timmar."
Mer av smalltalks blev det inte för jag lämnade mannen stående på fjället. Ja, menar. Hur kan man sätta sin fot i fjällen och inte acceptera att det regnar? Vill man ha en garanterad regning sommardagar så bör man uppsöka fjällen. Visserligen påstår elbolagen att det inte har kommit tillräckligt med regn för att dom skall kunna sänka elpriserna. Magasinen står halvtomma. Tänk vilka somrar det var när magasinen var fulla och elpriset lågt. Det var typiska svenska somrar, men då regnade det på nätterna och vi var inte med i EU.
Vill man nu ha "typisk spansk sommar" så åker man till Spanien och inte önskar sig så mycket miljöförstöring av vårt jordklot så att vi får "typisk spansk sommar" i stället för "typisk svensk".
Helt plötsligt fick jag ett ryck under semestern. Jag skulle sluta snusa. Varför då ? Mest för att jag var beroende av att ha en härlig dosa Stockholms Ettan i fickan. Några medicinska skäl fans inte för att avbryta detta 47 åriga kompisskap. Nittioåtta komma åta procent (98,8 %) av min vakna tid har jag avnjutit nikotinets välsignelse och nu är det bara tomt och så köpte jag cykelhjälm. Jag har börjat fega. Tydligen enligt en Umeå forskare så finns det samband mellan att sluta snusa och skydda sig mot yttre påverkan. Så fort jag besteg järnhingsten så for det en tankestorm genom skallen: "är nu den så djävla smart så den klarar av att sluta snusa, så där rakt upp och ned. Då är den värd ett bättre öde än att bli mosad mot asfalten." Tomt är tomt, själen skricker efter något som kan ersätta det enorma tomheten.
Oberoende har ett högt pris och detta skall vara i fem år.

Författare: 

Livsblogar

Om livet och sånt.