Dyslextiskt Kebabstuk

Rödtunga

Två gånger i veckan brukar jag ta den långa vägen hem via brofästet och över Limhamn. Denna långa sväng på 17 km är lite psykiskt tuff eftersom det inte är något glassväder vid denna årstid men ack så nödvändig för kroppen. Förutom att kroppen får göra det den är gjord för, nämligen att arbeta så spinner hjärnan i gång. När jag i fredags såg ut över de sista resterna av solnedgången över Öresund så växte suget på fisk fram. Eftersom min andra cykeldag är måndagar och då är Limhamns fiskrökeri stängt så passde det ju bra att svänga förbi nu. Jag köpte rödtunga, tre filer för hustrun och mig. Jag visste att det fanns god potatis samt en härlig brysselkål i kylen. Gröna ärtor fanns i frysen och vitvin att koka fisken fanns i skafferiet. Det svåraste är att inte överkoka grönsakerna och fisken. För att få det lite märkvärdigare så pressade jag potatisen. Brysselkålen smörslungades efter sju minuters kokande. Ärtorna fick sig fyra minuter i mikron och rödtungorna kokade tre minuter i en blandning av vitvin, citron och smör. Gott blev och enkelt var det att göra. Som sagt svåraste var att avgöra koktiden.

Författare: 

krubbet

Matlagning och upplevelser där omkring