Dyslextiskt Kebabstuk

Provsmakeriskribent fall: köttsoppa

Framgångarna växer med mitt liv som matskrinbent utifrån ett ordblint perspektiv. Spalten är citerad i Nyheterna nr 2 för Jörgen kocksgymnasiet med Skönes Turismgymnasium.
Eftersom Bertil "klimpen" Johansson mantalsskriven i Alvesta och frilansande diverse arbetande i Malmö, teståt förra veckans köttsoppa så medverkar han med sitt omdåme.

" köttsoppan var rejält köttig. Sällan träffar man på en köttsoppa som innehöller så mycket ätbart kött. Smaken var rund och hade inget speciellt
kännetecken förutom att den smakade mormorsköttsoppa. Portionen som jag
köpte i affären var för en junior, nästa gång så köper jag två förpackningar."
köttsoppan fick sju av tio skedar av Klimpen. Det var Klimpens omdöme, själv har jag ägnat mig åt leverpastejen och kasslern. Denna pastej som är grunden för en riktig frukost. Dubbelmack med
leverpastej och saltgurka.
Vilken start på dagen!
Sorgligt nog förtjänade inte leverpastej som jag prövade mer än sex hjortron. Det är förklaringen till att jag hade ett dåligt morgonhumår några morgnar förra veckan. Konsistensen var perfekt. Len och gick lätt att bre men det vikigaste, leverpastej skall smaka lever. Här skymtade bara smaken i bakgrunden. Kan det tänkas bero på att levern kommer från ett djur slaktat på sensommaren?
Vilken härlig känsla när man skär skivar upp från en fast torr kassler, som doftar av bokskog. Det var länge sedan kassler räknades som festmat i vårt hem men denna kassler lever upp till denna benämning. Annars har kassler tillhört
dessa rådaprislaps varor och då är kvalitten annorlunda. för det är så kära vänner, att en kassler som varit nedfrusen innan han blev kassler är blöt och diffust slemmig. Det ingår liksom i priset. Denna ljuvliga kassler som kommer
från en mogen kotlettrad som aldrig har varit i närheten av frysbox för åtta fullmogna hjortron.
Varför inte tio hjortron, undrar säkert någon!
Ja, för att komma dit hade jag velat ha lite mera av septemberbokskogen i smaken och doften. Detta är vad jag har provätit från affären. Nästa omgång så slänger vi oss ut bland ölkorvar. för detta ändamål anlitar jag Mr M, erkänd öl och tillbehörsspecialist. Sen ser jag framåt mot den ljuvliga oktoberbrysselkålen som har fått smaka av de första frostnätterna.

Författare: 

Provsmakeriskribent

Dofter, lukter och smaker vänds och värderas