Dyslextiskt Kebabstuk

Malmö får tävlingscentrum för internationella ridmästerskap

En anläggning för ridning och ridsport kommer att uppföras på Limhamnsfältet, vilket ger Malmö ett efterlängtat tävlingscentrum för internationella ridmästerskap.

Två permanenta banor för dressyr och banhoppning anläggs där det i dag finns bollplaner. Vid tävlingar kommer banorna att omgärdas av bland annat läktare och presscentrum. Uppförandet innebär att stora delar av arrangemanget kring det kommande EM i fälttävlan 2013 och Young Rider-EM 2012 flyttas till anläggningen. Att Malmö står värd för Young Rider-EM i fälttävlan blev klart i dagarna. Det är FEI - Internationella Ridsportförbundet - som beslutar var de olika mästerskapen förläggs, och för 2012 har man valt Malmö. Detta innebär att Malmö stad nu får ytterligare ett ridsports-EM. Young Rider är en klass för ryttare mellan 18 och 21 år, och förra årets tävlingar i Tjeckien lockade ryttare från 20 länder.

Ett nytt ridsportcentrum är en viktig del i stadens ambitioner att bli en attraktiv evenemangsstad som lockar tusentals besökare, och få europeiska städer erbjuder ett ridsportcentrum som det här. Det ger Malmö stora möjligheter att i framtiden stå värd för ännu fler internationella mästerskap.

Den kommande anläggningen kan också användas av Malmös ridklubbar året runt. Redan under det närmaste året förväntas uppemot 20 aktiviteter genomföras i området.
— Det här stärker inte bara ridsporten i Malmö utan stärker också en idrott som främst utövas av kvinnor, därmed blir kommunens engagemang för sporter i Malmö mer jämställd, säger Anders Rubin (S), ordförande i tekniska nämnden.

— Det är samtidigt fantastiskt roligt att få hit den unga eliten inom fälttävlan, de är ju framtiden inom sporten. EM för Young Riders kommer också att bli ett utmärkt tillfälle för oss att testa vår organisation inför EM 2013, säger han.

Författare: 

mokologi

Läran om hästeriet och upplevelser med hästar