Dyslextiskt Kebabstuk

Italiensk klass 1 spenat

Där låg dom, gröna och krispiga i en trälåda med massa italisk text som förklarade att denna produkt kom från Italien och var en klass 1 produkt och prismässigt var dom fem kronor dyrare en de som fanns i ståndet tio stånd längre bort, de hade inte varit vackra och hur försäljaren kunde få ut tjugo kronor per kilo för dom var en gåta. Jag köpte ett kilo. Kostnaden får middagen var nu upp i tjugofem kronor. Var gör man nu med sin vackra krispiga Italienska spenat. Självklart får det bli en paj. Som alla pajälskare vet så är osten den grundläggande faktorn. Jag menar, det går inte att ta vilken gammal ost som helst som kryper omkring i kylskåpet. Om nu inte det är en Västerbottensost. Kvarteren runt Möllan där den hela bladspenaten inköptes har en mängd häftig hörnhus, med lökformade kupoltorn. I ett av dessa häftiga hörnhus ligger Ostaffären. Vilken affär! Kön är ju alltid rejält lång och så skall det vara i en klassaffär, så samtidigt som kön arbetas av så studerar jag diskarnas innehåll. Det är klart att det är en massa människor som är engagerade i osttillverkningen. För här är det ostar från hela Europa och det är mjuka och hårda. Kor, får och getostar och sen marmelader som framhäver ostarnas smak. Nummer 96. "Här är jag." Lyfter på hatten för den unga damen och ställer frågan : "Jag skall göra en spenatpaj. Vad har ni får ost som skulle passa ihop med spenaten." Tusen kronor på att första fårslaget är Västerbottensost men än sådan småkryper redan hemma i kylen . Jag hade tänkt mig någon ny vision på ostens inverkan på spenaten eller kanske mera en tanke åt ostens och spenatens förening i en ny dimission. Självklart vann jag tusen kronor och sa: "att jag hade varit provinsiell på ostsorten i mina spenatpajer i tjugo år och tyckte nu när vi hade fått en kvinnlig parti ordförande hos Sossarna så kunde jag ju byta osten i spenatpajen. Därför får det bli något annat en Västerbottensost." Ostbiträdet bliv lite ställd men återtog snabbt initiativet och med hjälp av chefen förslog hon en getost. Observera på rulle. Vilket har en stor betydelse för en jämn och trygg smak på getostarna. Pajen blev gudomlig. Spenaten var verkligen klass 1 Italiensk. Den Franska getosten gifte sig underbart med spenaten och den läckra pajskalet samt äggstanningen gjort på bruna en vecka gamla ägg och en rejäl matsked Turkisk yoghurt Konsten ligger i att koka spenaten på pricken rätt, så att den när pajen är färdiggräddad fortfarande är spänstig och läcker och inte bara ser nyttig ut.

Författare: 

Naturblogar

Grejor om naturen