Dyslextiskt Kebabstuk

DNA spår

Världen består numera av en mängd genetiska spår. I själva verket så har världen alltid beströtts av dessa spår men först nu har vi klarat av att tyda dem ordentligt.
För att underlätta för framtida arkeologer bör vi kanske stanna upp någon sekund och ställa oss frågan, skall jag understryka min närvaro på denna planet eller skall jag lämna så små spår som möjligt efter mig.

Alla som har vandrat i fjällen vet att på vissa toppar så lägger man en sten till det befintliga röset. Man bidrar till att markera något. Man lämnar ett spår efter sig. Jag har kissat på Italiensk mark, inte bara i toaletter, mina genetiska spår är numera en del av den Italienska jorden. Samma jord som Etrusker, Romare och en massa skitstövlar har beträtt. När någon i framtiden hittar detta spår i en jordfläck på en bergssluttning i Umbria. Slänger ut en efterlysning i en databas och konstaterar att Sten Sandvall was here så kommer det inte förklara något eller förändra något utan bara konstatera att den 31/05/2004 klockan 15:42 var han där på sluttningen och lättade på trycket och innan honom hade det varit en Romersk legionär.
Slutsats:"Världen består numera av en mängd genetiska spår. I själva verket så har världen alltid beströtts av dessa spår men först nu har vi klarat av att tyda dem ordentligt.
För att underlätta för framtida arkeologer bör vi kanske stanna upp någon sekund och ställa oss frågan, skall jag understryka min närvaro på denna planet eller skall jag lämna så små spår som möjligt efter mig."

Författare: 

Livsblogar

Om livet och sånt.